Læsestof og anden viden

Vi samler her anbefalinger til bøger, hjemmesider og anden materiale der kan være relevant for jer der står med spørgsmål omkring alternativ familiedannelse.

 

Adoptionshåndbogen – det adopterede barn i familien, i dagtilbud og skole. 

Redigeret af Iben Krarup Høgsberg og Anette Buch-Illing og er oplagt og meget brugbart læsestof for både adoptivforældre samt pædagoger og lærere, der har kontakt til adoptivbørn gennem deres arbejde i daginstitutioner og skoler. Bogen berører emner som barnets start på livet, tilknytningsprocessen og barnets opstart i børnehave, skole o. lign.

Køb bogen

 

How Daddy and Papa Made a Family – Surrogacy

This is the story of how Daddy and Papa made a baby. It is aimed at primary school age children. In this book we introduce the idea of reproduction and how two men might have a baby. In this edition of the book we look at how Daddy and Papa used donor eggs and a surrogate (IVF). This is a factual book which uses correct language for body parts. It also introduces the idea of the difference between reproduction and sex for pleasure.

Køb bogen

 

I denne bog vil Java vide, hvad en rigtig familie er. Puf! Magifonen sender familien på besøg hos et væld af forskellige slags familier. Både en regnbue-, selvvalgt- og en sammenbragt familie. Gennem tåger af glimmer, prutter og ristede løg finder Java, Atlas, Far og Papa ud af, at alle familier ser forskellige ud. Og det er faktisk ret fedt! 

"Far og Papa"-bøgerne er fulde af charme, følsomhed og humor. De sætter ord og billeder på spørgsmål om alt fra krig til kærlighed. 

Køb bogen

 

Hvem henter mig?

Børnebogen "Hvem henter mig?" er en samtalebog med en hyldest til alle familier med budskabet om, at alle familier er rigtige familier. Igennem mødet med computeren Rufus portrætterer forfatteren Signe Fjord en mangfoldig skare af familier, herunder familier med soloforældre, forældre af samme køn og familier med en anden etnisk baggrund end dansk. DARE mener, at bogen burde være en integreret del af alle daginstitutioner, til at forklare børn om familiers mangfoldighed. Dertil kommer, at bogens efterskrift – som er henvendt til de voksne – kommer med nogle gode betragtninger fra andre voksne om, hvad en familie egentlig er.

Køb bogen

 

Vegas onkel Oskar 

En super dejlig bog, der handler om Vega, der skal på besøg hos hendes onkel Oskar, der sammen med hans kærste Peter og veninde Anne, er blevet forældre til lille Viggo. Er der egentlig nogen fordele ved at være flere forældre? -og hvordan omsættes et ønske til virkeligheden?

Læses gerne sammen med børn på to og opefter.

Køb bogen

 

Rugemor og rugbrødsmadder 

Hyggelig lille fortælling om rugemødre i børnehøjde. Giver et fint indblik i børns tilgang til tingene. Snakken om rugemødre falder dem hurtigt naturligt, og snakken ender i æggemadder og kiwi. Fin samtalebog som henvender sig til børn i 3-5 års alderen.

Køb bogen

 

Modern Families. Parenting and children in new family forms.

Denne bog er en videnskabelig bog, der redegøre for forældreevner og børnenes udvikling i alternative familieformer. Den tager os hele vejen rundt og berør mange forskellige konstellationer. Den er skrevet på Engelsk.

Køb bogen

 

Kun en far

KUN en FAR er en selvbiografisk fortællingen om en solofar, der med hjælp fra en ægdonor og en amerikansk graviditetsvært får tvillinger. I samarbejde med journalist Boline Skovly giver forfatteren Anthony Aconis en række vigtige personer mulighed for at komme til orde, bl.a. psykolog Svend Aage Madsen, advokat Louise Traberg Smidt. Bogen er både en interessant og ærlig personlig fortæl-ling og et vigtigt indspark i debatten om forældreskab, kønsroller og familieformer. For kan børn vir-kelig undvære en mor, og kan en far være andet en assistent i forældreskabet?

Køb bogen

 

RUGEMOREN FRA HELVEDE

Kampen for mine børn er en beretning fra virkeligheden. Nogle husker måske TV2 dokumentaren ”Den Falske Rugemor”, der handler om en dansk kvinde, som snyder penge ud af flere par med løgne og bedrag. Hun bilder dem ind, at hun er villig til at bære et barn for dem. Hun ender med at blive gravid, men beholder tvillingerne.

Denne bog er skrevet (under synonym) af den kvinde der rent faktisk er mor til de tvillinger der kom til verden ved denne begivenhed.

Ikke alene er det en gruopvækkende fortælling om hvad dansk lov og ret tillader, det er oven i købet godt og gribende skrevet. Lydbogs versionen var nomineret til – og vandt – flere priser i True Crime kategorien.

Køb bogen

 

 

SURROGAT

SURROGAT er en åben og ærlig beretning om parret Signe og Jonas og deres lange seje vej mod at blive forældre til tvillingedrenge via surrogati. Signe og Jonas tager os med på hele deres rejse. Fra erkendelsen af at de har brug for hjælp, gennem behandlinger i flere lande, frem til fødsel i Ukraine og endelig den turbulente men lykkelige hjemkomst.

Bogen præsenterer en god viden for alle der overvejer international surogati.

Køb bogen

 

LG­BT+ fa­mi­lie­dan­nelse

Denne hjemmeside indeholder grundlæggende viden om familieretlig og sundhedsretlig lovgivning i forhold til LGBT+ familiedannelse.

Gå til hjemmeside

 

Min alternative opvækst – Alternative familiekonstellationer

Hvordan er det mon at vokse op i omgivelser, der adskiller sig fra de fleste andre børn og unges? I anledning af DR3-programmet 'Pludselig boede jeg hos Sussi og Leo, hvor 16-årige Lukas og hans mor flytter ind hos kultduoen, har DR spurgt en række unge om, hvordan deres opvækst i alternative omgivelser har været. 

Se mere

 

Information.dk – Regnbuefamilier & surrogasi

Information.dk har samlet en række artikler og klummer om regnbuefamilier & surrogasi:

Læs mere

 

 

Bliv medlem af Dare Danmark i dag

Gå til tilmelding